Salı , 3 Aralık 2024
Anasayfa / Rekabet.Net / Zorlu Holding’ten “Akıllı Hayat 2030” Vizyonu

Zorlu Holding’ten “Akıllı Hayat 2030” Vizyonu

Zorlu Holding daha iyi bir gelecek için hayata geçirdiği “Akıllı Hayat 2030” vizyonu doğrultusunda tekstilde yaptığı yatırımlarla, geleceğin akıllı tekstil dünyasını bugünden inşa ediyor.

Zorlu Holding sürdürülebilirlik odaklı Akıllı Hayat 2030 vizyonu çerçevesinde grup şirketlerinden Zorlu Tekstil’de başlattığı döngüsel ekonomi tabanlı akıllı dönüşümle, 2030’da dünya üzerinde 3 trilyon dolara ulaşacağı öngörülen akıllı tekstil pazarına yönelik yatırımlarını güçlendiriyor. Bugün cirosunun yüzde 20’sini akıllı tekstillerden elde eden Zorlu Tekstil Grubu, 2025’te cirosunun yarısının akıllı tekstillerden geleceğini öngörüyor.

Türkiye’de sanayide en çok istihdam yaratan 3 gruptan, en büyük 7 ihracatçıdan ve en çok gelir yaratan 6 gruptan biri olan Zorlu Grubu, tekstil sektöründe, teknolojik yeniliklerden beslenen ve sürdürülebilirlik odaklı projeleriyle dünya devlerinin inovatif iş ortağı olarak dikkat çekerken, doğa ve insandan ilham alarak tasarladığı çalışmalarıyla tekstil sektörünün çevre ve topluma değer yaratacak şekilde dönüşümüne liderlik yapıyor.

Tüm faaliyetlerini Birleşmiş Milletler 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ile uyumlu olarak ‘Akıllı Hayat 2030’ vizyonu ile şekillendiren Zorlu Holding, bu kapsamda sürdürülebilirliği adım adım tüm grup şirketlerinin uzun vadeli yönetim stratejisi, iş politikası ve süreçlerine dahil etmeye devam ediyor. Bunun en güzel yansımalarını da akıllı ve sürdürülebilir tekstil yatırımlarıyla Zorlu Grubu’nun ilk göz ağrısı olan Zorlu Tekstil Grubu’nda görüyoruz.

Avrupa’nın en büyük entegre polyester iplik üreticisi KORTEKS

Zorlu Tekstil Grubu Avrupa’nın en büyük entegre polyester iplik üreticisi KORTEKS ve ev tekstili üretiminde global liderlerden biri olan Zorluteks başta olmak üzere 12 şirketiyle Türkiye’nin tekstilde en büyük gruplarından ve ihracatçılarından biri. Zorluteks ile ihracattaki güçlü pozisyonunu lider ev tekstili markaları TAÇ, Linens ve Valeron ile hem dış pazar hem de iç pazarda sürdürüyor.

Zorlu Tekstil Grubu’nun en büyük gücünü oluşturan Avrupa’nın en büyük entegre polyester iplik üreticisi Korteks; 1989 yılında Lurgi Projesi ile işletmenin inşaat ve montaj işlemlerinin 98 çalışanla tamamlanmasının ardından 21.440 m² toplam kurulu alan üzerinde Taç iplik markası ile üretime başlamış bulunuyor. İhtiyacı olan üstün kaliteli polyester iplik üretiminin ilk ayağı olarak Şirket 1990 yılında cipsten POY üretimini devreye alarak, 2 makinede 18 ton/gün kapasite ile POY üretime geçti. Yine aynı yıl Emre Projesi kapsamında, işletmede polikondenzasyon tesisi kurularak 65 ton/gün kapasite ile üretime alındı. Daha sonra mevcut kapasite geliştirilerek, 80 ton/güne çıkartıldı. 1997 yılında Berkun Projesi ile 123.398 m² toplam kurulu alana sahip olan 2. İşletme Berkun Tesisinin inşaatına başlandı. 1115 montaj çalışanı ile 9 ay makine montajı, 18 ay inşaat olmak üzere, toplam 27 ay gibi kısa bir sürede işletme devreye alındı. Bu süre içerisinde 1600 kadrolu işletme çalışanımızla beraber toplam mevcudumuz 3000 kişiye yaklaşmıştı. Yine aynı yıl işletmede PTA ve MEG tankları inşası tamamlanarak 1 aylık üretime yetecek derecede hammadde kapasitesine sahip tanklar, tedarikçiye olan bağımlılığın azalmasına imkan tanıdı.

1998 yılında polikondenzasyon, POY ve FDY üniteleri 17 makine ile üretime başladı. Böylelikle KORTEKS, tek hat üzerinde dünyanın en büyük kapasiteli kontinü polikondenzasyon ve direkt eriyik beslemeli POY-FDY üretim tesisi unvanına sahip oldu.

1998 – 1999 yıllarında işletmede 181 adet büküm makinesi ve fikse kazan montajı gerçekleştirildi. 44.000 m² kapalı alan ve 22.000 kg/gün kapasitenin yanı sıra düz iplikten bükümlü, tekstüreden bükümlü, kar iplik, kdk-lezzeni, shaggy, brode fantezi iplik üretime kadar ürün çeşitliliği artırıldı. 2000 yılında 36 adet Muratec tekstüre makineleri montajı tamamlandı. Toplam 50.000 m² kapalı alanda gerçekleştirilen 110 ton/gün üretim sırasında, online proses kontrol sistemine imkan tanıyan makinelerle tekstüre iplik üretimi yapılmaktaydı. 2001 yılında ürün gamına yeni ürünler katarak daha da çeşitliliği artırmak adına, AR-GE / ÜR-GE pilot makineleri montajı tamamlandı. Söz konusu makineler, müşterilerin numune taleplerine minimum miktarlarda ve hızlı dönüş yapabilmeye ve yeni iplikler geliştirmeye imkan sağladı. 2002 yılında POY Paketleme otomasyon montajı gerçekleştirilerek, POY ağırlıkları 20 kg.’a çıkartıldı. Bu sayede; insan hatalarını minimuma indirgenmesi, müşteri memnuniyetinni artırılması, zaman tasarrufu  ve el değmeden yapılan paketleme ile ürünlerin kalitesini koruması sağlandı. Yine aynı yıl; halı, otomotiv ürünleri gibi farklı müşteri profillerine hizmet sunmak amacıyla, farklı denye ve flamana sahip iplik üretimi gerçekleştirebilen 5 adet hava tekstüre makineleri devreye alındı. 2002 yılından itibaren 60 adet AFK tekstüre makinelerinin montajı tamamlanarak, devreye alındı. Böylece; mikro ve süper-mikro üretim, otomatik takım alma komutlu metrik üretim sağlayan ve üretim sırasında online proses kontrol sistemine sahip makinelerle, üretimin daha verimli ve sıfır hata ile gerçekleştirilmesi mümkün hale geldi.

Korteks’te önemli kilometre taşlarından biri: Otomotiv İplikleri Programı

2005 yılında Korteks otomotiv sektörünün hassas kalite kriterlerini karşılayan ‘Otomotiv İplikleri Programı’nı devreye aldı. Yine 2005 yılında haslıkları yüksek, hammaddeden boyalı ürünlerde, renk çeşitliliğini artırmak ve boya tedarikçilerine olan bağımlılığı azaltmak adına Masterbatch üretim tesisi montajı tamamlanarak, çalışmalara başlandı. 2007 yılında 20/1-30/1 denye ince iplik üretimi ve müşterilerin bobin boyalı ürün taleplerine karşılık vererek, onları fason işlemden kurtarmaya yönelik olarak, 55 adet monoflaman ayrıştırma ve bobin boyama tesisi montajı tamamlandı. 2008-2009 yılları arasında insan hatalarını minimuma indirgemek, zaman tasarrufu sağlamak ve el değmeden yapılan paketleme ile ürünlerin kalitesini korumak amacıyla Tekstüre Tefrik Paketleme otomasyon montajı KORTEKS mühendislerince gerçekleştirildi.

2015’te KORTEKS AR-GE Merkezi kuruldu

2014 yılında KORTEKS AR-GE Merkezi çalışmalarına başlandı. 2015 yılında AR-GE Merkezi kuruldu. 2015 yılında 35 adet yeni jenerasyon tekstüre makinesi montajına başlanarak, 2017 yılında yeni jenerasyon tekstüre makineleri devreye alındı. 2016 yılında Otomotiv sektörüne yönelik Kalite Yönetim Sistemi olan ISO/TS 16949 : 2009 belgesiyle otomotiv kalitesindeki ürünleri taçlandırıldı. 2019 yılında ise modernizasyon çalışmaları kapsamında 2 adet yeni nesil POY makinesi montajı tamamlandı.

Zorlu Holding CEO’su Ömer Yüngül: “Silikon Vadisi’nden aldığımız ilham ile akıllı tekstile yaptığımız yatırımlar, bizi gelecekte tekstilde küresel gündemi belirleyen şirketlerden biri haline getirecek”

Dünyada büyük bir dönüşüm yaşanıyor ve bu dönüşümden tekstil sektörü de derinden etkileniyor. Bu değişimi iyi yönetenlerin gelecekte küresel tekstil gündemini de belirleyeceğini söyleyen Zorlu Holding CEO’su Ömer Yüngül, diğer sektörlerle karşılaştırıldığında daha geleneksel olarak kabul gören bir sektör olmasına rağmen Zorlu Grubu’nun tekstilin gelecekte de katma değer yaratacak en kritik sektörlerden biri olacağını öngörerek bu alandaki yatırımlarına devam ettiğini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürüyor: ‘Geleceği odağına alan ve bu anlamda dünyadaki yenilikleri takip eden bir grup olarak, tüm yeniliklerin beşiği, çıkış noktası olarak gördüğümüz Silikon Vadisi’ni ve daha başka merkezleri sıkı takip ediyoruz. Hatta burada bir şirketimiz de var. Buralarda edindiğimiz izlenimler çok büyük bir dönüşümün tüm sektörleri baştan başa değiştireceğini gösteriyor. Bu yeni dünyada artık tek tek sektörler değil, disiplinler arası çalışma, malzeme bilimi ve teknolojinin birlikteliğinde, yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler üreten yeni nesil bir ekonomi olacak. Özellikle tekstilin bu konuda çok şanslı olduğunu düşünüyorum. Çünkü tekstil iletken kumaşlardan teknik tekstile, giyilebilir teknolojiden enerjiye, güvenlikten sağlık endüstrisine kadar her alanla ortak kesişim kümeleri oluşturan çözümlerin merkezinde. Son 5 yıldır yapmış olduğumuz araştırmalar gösteriyor ki gelecek akıllı tekstil ürünlerinde. 2008-2009 global ekonomik krizinden önce 60 milyar dolar civarında olan küresel akıllı tekstil pazarı 2015’te 90 milyar dolar civarında iken bugün 160 milyar dolara koşuyor. Çin, ABD ve Almanya’nın sürükleyici gücü oluşturduğu bu pazarda ülke olarak geçen yıl 1,7 milyar dolar ihracat gerçekleştirdik. Fakat pazarın potansiyelini ve kaydettiği gelişimi düşündüğümüzde bu konuda daha gidebileceğimiz çok yol var. Sürdürülebilirliği bir iş yapış biçimi olarak ele alan ve teknolojiden beslenen yenilikçi bir grup olarak Silikon Vadisi’nden aldığımız ilham ve yaptığımız araştırmalar neticesinde akıllı tekstile uzun süredir yaptığımız yatırımları arttırarak sürdüreceğiz”

Zorlu Holding Tekstil Grubu Başkanı Necat Altın: “Hayata geçirdiğimiz akıllı dönüşümün katkısıyla ciromuzu 2025’e kadar 2 katına çıkarmayı hedefliyoruz”

Zorlu Tekstil Grubu’nun tüm faaliyetlerini Akıllı Hayat 2030 vizyonu çerçevesinde şekillendirdiğini dile getiren Zorlu Holding Tekstil Grubu Başkanı Necat Altın; iş yapış biçimi haline getirdikleri sürdürülebilirliği, tesis ve fabrikalardan iş süreçlerine, ürün ve çözümlere kadar her alanda 360 derecelik bir anlayışla tüm grup şirketlerine yaygınlaştırdıklarını ifade ederek “Bu dönüşümün bir yansıması olarak hiç de kolay olmayan küresel ekonomik koşullara rağmen dünya devlerinin tercih ettiği inovatif iş ortağıyız. Zorlu Tekstil olarak geçen yıl toplam 605 milyon dolar ciroya ulaşırken 186 milyon dolar ihracat gerçekleştirdik. 2020’de 620 milyon dolar ciro ve 200 milyon dolar ihracat hedefliyoruz. Önümüzdeki dönemde ticaret kanalımızı daha da akıllandıracağız. Yeni işler, yeni kanallar, e-ticaret ve uluslararası işbirlikleri ile büyümeye devam edeceğiz. Zorlu Tekstil olarak başlattığımız akıllı dönüşüm ile 2025’e kadar ciromuzu 2 kattan fazla artırmayı hedefliyoruz” diyor.

Türkiye’nin katma değerli üretimin şifrelerini aradığı bir dönemde asıl katma değerin inovasyonda olduğunu, bunun yolunun da tüketici deneyimine odaklanmaktan geçtiğini dile getiren Altın; ‘Grup olarak biz bunu çok erken dönemde keşfetmiş bir şirketiz. Bu sayede dünyada inovatif iş ortağı olabiliyor, yaptığımız ihracat ile yeni nesil akıllı tekstilde Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı olmayı başarabiliyoruz. Yenilenerek ve güçlenerek; akıllı, sürdürülebilir ve daha da katma değer yaratan bir şirkete dönüşerek tekstilde Türkiye’de ilkleri gerçekleştirmeyi sürdüreceğiz” şeklinde konuşuyor.

Zorlu Tekstil Grubu’nun akıllı tekstil cirosu 140 milyon dolara koşuyor

Dünyada 160 milyar dolara ulaşan akıllı tekstil pazarının, 2025 yılında 475 milyar dolara, 2030’da ise 3 trilyon dolara ulaşması öngörülüyor. “Döngüsel ekonomi, geri dönüşüm” “İletken tekstil yüzeyleri” ve ”Karbon dokuma-kompozit teknolojileri” olmak üzere üç ana trend üzerinde şekillenen akıllı tekstil pazarı, moda, giysi ve tekstil sektörlerinin nano malzeme ve kaplama teknikleriyle buluşmasının ardından, teknolojinin de tekstille bir arada kullanılabilmesiyle birlikte, yeni ama güçlenerek büyüyen bir pazar olarak öne çıkmaya başladı.  Sağlık, bakım, spor ve korunma, otomotiv ve ulaştırma, ev tekstili ve askeri uygulamalar ise akıllı tekstilin en görünür olduğu alanlar olarak öne çıkıyor.

Zorlu Tekstil’in doğa ve insandan ilham alarak tekstil sektörünü çevre ve topluma değer yaratacak hale getirmeye odaklandığını dile getiren Necat Altın, bunun için döngüsel ekonomi tabanlı sürekli inovasyon anlayışını tüm Tekstil Grubu şirketlerinde yaygınlaştırdıklarını belirtti. Hammadde, proses ve ürün olmak üzere üç alanda da sürdürülebilirlik odaklı akıllı bir iş modeli uyguladıkları ifade eden Necat Altın “Tüm üretim ve iş süreçlerimizi döngüsel üretimle doğaya geri kazandıracak şekilde akıllandırıyor, yeni nesil akıllı tekstilin dünyadaki ilk örneklerini vermeye devam ediyoruz. Bu konuda en büyük gücümüzü Ar-Ge ve inovasyona yaptığımız yatırımdan alıyoruz. Bu sayede 2020’de sürdürülebilir ve akıllı ürün kategorilerinden gelen gelirlerimizi arttırmayı hedefliyoruz. Zorlu Tekstil Grubu olarak, halihazırda ciromuzun yaklaşık yüzde 20’sini oluşturan akıllı tekstilin ciromuzdaki payını 2025 yılında yüzde 50’ye yükseltmeyi hedefliyoruz. Bu alanda pay sahibi olmak, Akıllı Hayat 2030 hedeflerine ulaşma yönünde Zorlu Grubu’na da ciddi bir katkı sağlayacaktır.”

KORTEKS Genel Müdürü Barış Mert: “Akıllı, yenilikçi ve sürdürülebilir ürünlerle büyüyeceğiz”

Bugüne kadar hep “ilk”lere imza atan Zorlu Tekstil Grubu, sürdürülebilir bir dünya hayalini gerçeğe dönüştürmek için ‘Gelecek için Bugün’ diyerek yeni işler üretmeye odaklanırken, yakın dönemde pek çok sıra dışı ve yenilikçi projeleri hayata geçirdi. ‘KORTEKS’te bugün sunduğumuz iplikler; tül perde, nevresim, halı, havlu gibi ev tekstilinden, giyimlik kumaşa, tavan, koltuk ve kapı iç kaplama gibi otomotiv ürünlerinden, tente, branda, bahçe mobilyaları, şezlong, şemsiye gibi dış mekan uygulamalarına kadar uzanan farklı alanlarda kullanılıyor. Güvenlik güçlerimiz artık KORTEKS’in DRY TOUCH® kumaşları ile üretilmiş üniformalarla görev yapıyor. Otomotivde dünya markaları ile çalışıyoruz. Yaklaşık 5 bin ton otomotiv ipliği ihracatımızla, Avrupa’daki tüketimin yüzde 15’ini tek başımıza biz karşılıyoruz. Antibakteriyel tekstil ürünlerimiz ile bu alanda çok daha fazla büyüyebileceğimizi öngörüyoruz. Bunun dışında KORTEKS’te bio kaynaklı ürünler ile ilgili yapmış olduğumz pazar araştırmaları neticesinde Şeker kamışı, mısır gibi nişastası ile  elde edilebilecek tüm kaynaklardan üretilebilen PLA, iplik üretimine başladık. Ayrıca klasik plastiklere alternatif ve biyolojik parçalanabilirliği nedeniyle çevre dostu bir plastik materyal olan PHA, kendi polyester ipliğimizi kullanarak hibrid iplik gelitirme ve bu iplikler ile üretilecek kompozit malzemelerin kullanım alanları ve giyilebilir teknoloji ile birlikte sektörün ihiyacı olan iletken iplik gibi konulardaki araştırmalarımızı sürdürüyoruz’ diyen KORTEKS Genel Müdürü Barış Mert, önümüzdeki dönemde KORTEKS’in geliştirdiği çok özel ipliklerle teknik tekstilde daha da büyümek istediklerini söylüyor.

Zorlu Tekstil Grubu’nun büyüme planlarında teknik tekstilin ve otomotiv sektörünün ağırlığını artıracaklarını belirten Necat Altın, Şirket’in bu alandaki projeleri ve planlarına yönelik şunları söylüyor: “Teknik tekstilde; stor, black-out, outdoor, tente gibi ürünleri geliştiriyoruz. Kendini temizleyen storlarımıza FR ve Anti bakteriyel özelliklerini ekleyerek İngiltere ve İsrail bölgelerine gerçekleştirdiğimiz satışları arttırmayı hedefliyoruz. KORTEKS ve Zorlu Tekstil işbirliğinde PVC içermeyen Sun Screen kumaş satışına başlıyoruz. Bunun dışında yepyeni, sıra dışı işler yapmayı hedefliyoruz. Elektrikle tekstilin bir arada kullanıldığı iletken teknolojilere özel olarak odaklandık. Bununla ilgili de Vestel ile ortak yürüttüğümüz TÜBİTAK destekli çalışmalarımız devam ediyor. Bununla birlikte “Uyku Analizi Yapabilen Alez”, “Ses Absorsiyonuna Sahip Yeni Nesil Perde” ve “Tekstile Entegre Giyilebilir EKG ve Ritim Takibi Sistemi”ne kadar uzanan TÜBİTAK destekli teknoloji ve inovasyon odaklı birçok projemiz bulunuyor.

Sporculardan güvenlik güçlerine kadar herkese uygun akıllı tekstil ürünleri

Giyilebilir teknolojiler alanına da yoğun yatırım yapan Grup, tüketicilerin talepleri doğrultusunda bu alanda pek çok inovatif projeye imza atıyor. “Vücut sıcaklığı, tansiyon, kalp atışı gibi vücut  fonksiyonlarını ölçerek kayıt altına alan ve kullanıcıları uyararak doğru hareketler yapılmasını sağlayan sporcu kıyafetleri bugün akıllı tekstilin öne çıktığı alanlar arasında yer alıyor. Bunun dışında güvenlik güçlerinin kıyafetleri ile ilgili olarak da akıllı ürün talepleri giderek artıyor. Zor tutuşan, ısıyı ya da soğuğu geçirmeyen, elektromanyetik dalgalara kalkan olan birçok ürünümüzle hem sporcu kıyafetleri hem de güvenlik güçlerinin bu taleplerine hazırız ve ilk örneklerini de müşterilerimize sunduk” diyen Zorlu Holding Tekstil Grubu Başkanı Altın, tüketici ihtiyaçları paralelinde ürün geliştirme anlayışları doğrultusunda birçok akıllı tekstil ürününü piyasaya sunduklarını ifade etti. Eldiven üreticilerinden gelen geri bildirimler üzerine kesilmez eldivenlerde kullanılan ‘cut resistance’ ürününü geliştirerek yakın zamanda pazara sunan Grup, yine tüketici talepleri doğrultusunda, antistatik iplik üretimini gerçekleştirdi. Bu iplikler, çalışanlar üzerindeki  statik elektrik yükü birikimini engelleyerek olası iş kazalarının yaşanmasının önüne geçiyor.

Yapay sinir ağlarıyla proses yönetimi: AB Horizon 2020 Reclaim

Zorlu Tekstil, proses yönetiminde de akıllı üretim odaklı birçok inovasyona imza atıyor. Şirket karar mekanizmalarını insansız hale getiren, makine duruşlarını ortadan kaldıran bir Endüstri 4.0 dönüşümünü adım adım hayata geçiriyor.  Bunlardan en güncel olanı ise Zorluteks’in Avrupa Birliği’nin araştırma, geliştirme ve inovasyon projelerine destek olan Horizon 2020 Hibe Programı kapsamında dahil olduğu RECLAIM projesi. Dünyanın en yüksek bütçeli hibe programı olan ve Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne 451 milyon Euro katılım payı verdiği Horizon 2020 ile makine/ekipman ve malzemelerin ömrünün uzatılması ve kaynakların gereksiz kullanımının azaltılması amaçlanarak döngüsel ekonomi çerçevesinde, sözü edilen sorunlara yenilikçi bir çözüm geliştirilmesi hedefleniyor.  Proje hayata geçtiğinde pamuklu kumaşların beyazlık derecesine etki eden ağartma, kurutma ve proseste kullanılan makinelerin ve reçetelerin, yapay sinir ağları (YSA) ile kurulmuş modeller ile kontrol edilmesi mümkün olacak. Aralarında Avrupa’nın farklı ülkelerinden 22 partnerle birlikte Zorluteks’in de yer aldığı 12,5 milyon Euro’luk RECLAIM projesi, Zorluteks’in Avrupa Birliği Horizon 2020 programı çerçevesinde kabul edilmiş ilk projesi olma özelliğini taşıyor.

Zorlu Tekstil Grubu’nun ayrıca hem Zorluteks hem de KORTEKS tarafında Horizon 2020 kapsamında hazırlık yaptığı; akıllı üretimden suyun geri kullanımına, döngüsel iş modeli tasarlamaktan enerji verimliliği ve nano teknolojiye kadar uzanan birçok çağrı başlığı bulunuyor.

Sınır tanımayan inovatif ürünler

Reborn Nevresim: Pamuk ve Tencel ipliklerin geri dönüştürülmesiyle elde edilen nevresimler. Doğa dostu yapısı ile yemyeşil bir geleceğe destek olan Taç Reborn nevresimler, yumuşak dokusu ile uyku saatlerine doğallık getiriyor.

Reborn Perde: Pet şişe ve geri dönüşümlü polyester iplikler ile üretilen perdeler, birbirinden şık çizgileri ve eşsiz kalitesi ile pencerelere yeni bir dokunuş kazandırıyor. Doğada çözülmesi uzun yıllar alan pet şişelerin ve sürdürülebilir tüketimi desteklemek adına polyester ipliklerin geri dönüşümüyle oluşan Reborn perdeler, evlere doğallık katıyor.

Spacer Kumaş İle Üretilen Ürünler: Çift katmanlı yapıya sahip, hava geçirgenliği sağlayan kumaş özelliğine sahip ürünler. Dayanıklı ve hafif olması diğer bir güçlü yönü. Spacer kumaş ile üretilen ayakkabılar ve ayrıca bebek alezleri gibi hava geçirgenliği gerektiren alanlarda kullanılmaktadır.

Medikal Tekstiller: Yüksek yüzey gerginliği ile kolay ıslanmayan ve kirlenmeyen, hijyen ortamlarda kullanılmak üzere  tasarlanmış teknik kumaşlar. Bu özelliğe sahip ameliyat önlüğü ve bandaj gibi ürünler.

UV Resistant Tente: Özel teknolojisi ile tente, branda, bahçe mobilyası gibi  dış ortam tekstillerinde güneş ışınlarına maruz kaldığında bile, mukavemetini koruyan ve rengi solmayan ürünler. İpliğin dış ortamlarda kullanım ömrü uzamakta ve ürün dayanıklılığını korumaktadır.

Cut Resistant Eldiven: Kesik, sıyrık kaynaklı iş kazalarını engelleyen kesilme dirençli eldiven.

Otomotiv Projeleri: Otomotiv kumaş projelerinin tasarım ve seri üretim süreçlerinde, markalarla sürekli işbirliği içinde  çalışarak hızlı, esnek ve güvenilir bir şekilde Polimerden nihai ipliğe kadar otomotive dair tüm talepler özel üretimle karşılanmaktadır. Böylelikle otomotiv projelerinin vazgeçilmez unsuru olan kalite sürekliliği sağlanmaktadır.

Şarj Edilebilen LED’li Perde: Ev ortamını aydınlatmak için perde üzerinde led ışık kullanılarak tasarım yönü güçlü tül ve stor perdeler geliştirilmiş, tekstil ürünlerine elektronik işlevsellik kazandırarak mobil uygulamayla led ışığın farklı modlarda ayarlayabilme imkanı.

Güç Tutuşur Perde: NFPA 701 testini geçen yanmaz stor perde.

Ortam Havasını Temizleyen Misss Perde: Özel apresi sayesinde, uçuştukça hava kalitesini iyileştiren perde.

Kendini Temizleyen Stor ve Kumaş Perde: Özel bir teknoloji sayesinde perde üzerinde oluşan lekeler gün ışığı veya ortam ışığı ile temizlenerek perdeler uzun süre ilk günkü gibi tertemiz kalmakta.

Anti Bakteriyel Nevresim: Özellikle hijyen gerektiren kamu alanlarında kullanılmak üzere tasarlanmış olan bu ürün hastane çarşafı ve yastığı gibi alanlarda kullanılıyor.

Ion Therapy: Bu nevresim takımı negatif iyonlarla kullanıcılara pozitif uyku deneyimi sunuyor. Koleksiyon, stresin azalmasına, yorgunluğun giderilmesine yardımcı olurken zihinsel ve fiziksel rahatlık sağlıyor.

Uyku Analizi Yapan Alez: Kişiye özel uyku performans raporu oluşturarak, kişilerin uyku düzen ve kalitelerini iyileştirmeye odaklanan ev tekstilinde ilk defa geliştirilmiş bir ürün.

EKG Ritim Takip Sistemli T-shirt: Günlük yaşam aktivitelerinin (yürüme, oturma ve düşme vb.) ve elektrofizyolojik sinyal verilerini anlık olarak takip ederek aynı zamanda kişi konforu esas alarak vücuttan veri toplayan ve gerektiğinde acil sağlık birimlerine uyarı bildiriminde bulunduran e-Tekstil ürünü.

Alarm Özellikli Solar Perde: Artan hırsızlık olayları ve aynı zamanda hırsızların eve girebilmek için kullandığı en zayıf noktaların pencereler olması ve bu yüzden alarm sistemlerini her evin ihtiyacı haline gelmesiyle birlikte ev güvenlik sistemine katkı sağlayacak bir ürün.

Fotovoltaik perdeler: Güneş enerjisinden faydalanarak enerji verimliliğine katkı sağlayan perdeler.

Elektromanyetik Dalgaları Kalkanlama Özelliğine Sahip Ev Tekstilleri: Özel bir iplik teknoloji ile yüzde 99’un üzerinde kalkanlama efekti sağlayan perdeler.

Tarım ürünleri ile üretilen PLA iplikler: KORTEKS’in geliştirdiği mısır, şeker kamışı gibi yüksek oranda nişasta içeren tarım ürünlerinden elde edilen PLA ipliklerinden elde edilen perdeler

Renk kayıplarını ortadan kaldıran fonksiyonel iplikler: Tente, branda, bahçe mobilyası gibi dış ortam kumaşları için geliştirilen TAÇ UV Resistant polyester iplikler güneş ışınları kaynaklı renk solmalarını yavaşlatıyor.

DRY TOUCH® ile üstün performans: Zorlu Holding’in sertifikalı performans kumaş markası olan DRY TOUCH® havanın dışarıdan içeriye, nemin ise içeriden dışarıya kolayca atılmasını sağlayan kumaşlarla; spor giyim, iç giyim, denim giyim, iş elbisesi ve hazır giyimde gözle görünür bir kullanım kolaylığı sağlıyor. Yapılan testlerde DRY TOUCH® kumaşlarının pamuğa göre nemi 10 kat daha hızlı emdiği gözlemlenmiştir.

Rekabet.net

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir