Salı , 30 Nisan 2024
Anasayfa / Manşet / Rekabet Merkezi soruyor: “Hangi Departmana Aitsin?”

Rekabet Merkezi soruyor: “Hangi Departmana Aitsin?”

Rekabet Merkezi açıldığı günden beri öğrencileri her alanda iş hayatına hazırlamak için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Rekabet Merkezi bu kez “Hangi Departmana Aitsin” sorusuyla yola çıkıp, öğrencilere sektörde, hangi konumda çalışmak istediklerine karar vermelerine yardımcı olmak için, alanında uzman kişilerle bir program hazırladı. Sosyal medyada yer alan tanıtımlardaki başvuru adımlarını takip eden ve çekilen kura sonucu 2 gün süren bu programa katılmaya hak kazanan öğrenciler, gelen konuklarla birebir konuşup, onlara sorularını sorma fırsatını elde etti.

İki gün beş oturum olarak gerçekleştirilen programın ilk gününde muhasebe-finansman, üretim-AR-GE ve insan kaynakları, ikinci gün ise satış-pazarlama ve kurumsal iletişim departmanları ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı.

Finans ve Muhasebe
Müştak Bilgili-SMMM

Programın ilk günündeki ilk oturumda öğrenciler, Mali Müşavir Müştak Bilgili ile bir araya geldi. Finans ve muhasebe departmanı hakkında kısaca bilgiler veren Bilgili, bu alanda farkındalık yaratmak için yazılım ve muhasebe programlarını bilmenin çok önemli olduğunu söyledi. Özellikle matrix ve logo yazılımlarının öğrenilmesi konusuna vurgu yaptı.

Üretim ve Ar-ge
Fatma Yıldızeli-SEGER Üretim Müdürü

İlk günün ikinci oturumunda SEGER Üretim Müdürü Fatma Yıldızeli öğrencilerle buluştu. Önce SEGER’in tanıtım filmini öğrencilere izleten Yıldızeli, ardından hazırlamış olduğu sunum ile üretim ve AR-GE konusunda bilgilendirmeler yaptı. Gelişen teknolojiyle birlikte üretimde devamlılığın esaslarından bahsetti. Ayrıca çalışanlar ile aralarındaki uyumun önemine de dikkat çekti. Öğrenciler Yıldızeli’ne özellikle kadın olarak sektördeki konumuyla ilgili kendilerine idol olacak bir isim olduğunu da ifade ettiler.

İnsan Kaynakları
Aylin Ertuş- Bursa OSB İnsan Kaynakları Müdürü

İlk günün son oturumunda ise Bursa OSB İnsan Kaynakları Müdürü Aylin Ertuş vardı. Ertuş kısaca insan kaynakları departmanı ne yapar, nasıl çalışır konularında bilgiler verdi. Sonrasında öğrencilerin işe alım ve mülakat konusunda sorularını yanıtlayan Ertuş şu ifadeleri kullandı: “Her şeyden önce dürüst olun. Çünkü yanlış yapılan her şey bir şekilde kendini belli ediyor.” Bunun dışında ilk izlenimin çok önemli olduğunu söyleyen Ertuş, kılık kıyafet özeni, düzgün konuşma ve beden dilinin doğru kullanımının da gerekliliğinden bahsetti.

Satış-Pazarlama
Burcu Hızal-İpeker Satış ve Pazarlama Şefi

Programının ikinci gününde ilk oturum İpeker Tekstil Satış ve Pazarlama Şefi Burcu Hızal ile gerçekleşti. Hızal konuşmasına şu ifadelerle başladı: “Sizin gibi gittiğim eğitimlerde teknik konulardan çok, konuşmacının hayatından kesitler dinlemek, hafızamda ayrı bir yer edindi. Bu yüzden sizi teknik bilgilerle sıkmadan, hayatımın içinden örnekler vererek sizlere faydalı olmak isterim.”

Ayrıca bu departmanda çalışmak isteyen öğrencilere, gerçekten inandıkları ürünleri satmaları konusundaki hassasiyetini dile getirdi. Bunun yanı sıra meslek seçimi önemine de vurgu yapan Hızal aslında İngilizce öğretmenliğini bitirdiğini ama kişisel özelliklerinin bu mesleğe uygun olmadığını düşünüp, şu anki konumuna nasıl geldiğini, öğrencilere samimi bir şekilde anlattı.

Kurumsal İletişim
Meltem Bilmiş-Beyçelik Kurumsal İletişim Yöneticisi

Programın son oturumu ise Beyçelik Kurumsal İletişim Yöneticisi Meltem Bilmiş ile sona erdi. Bir kaç gazete ve televizyondaki çalışmalarından sonra Beyçelik’teki kurumsal iletişim yöneticiliği serüvenini anlatarak konuşmalarına başlayan Bilmiş, birçok öğrencinin belki de yeni duyduğu, birçok firmada henüz olmayan kurumsal iletişim departmanı hakkında bilgilendirmeler yaptı. İnsan Kaynaklarının ve Kurumsal iletişimin ortak ve farklı yönlerine de değindi. Özellikle kadın çalışan istihdamı konusundaki ciddi çalışmalarından bahseden Bilmiş, bu konudaki hassasiyetini öğrencilerle paylaştı.

Programdan oldukça memnun ve yeterince bilgilendirildikleri için mutlu olan öğrenciler Rekabet Merkezinin bundan sonraki etkinliklerinin ve programlarının da takipçisi olacaklarını dile getirdiler.

Rekabet.net

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir