Salı , 23 Nisan 2024
Anasayfa / Rekabet.Net / BOSİAD’da yeni başkan Rasim Çağan

BOSİAD’da yeni başkan Rasim Çağan

 

Mesleki eğitim ve çevre konularında yaptığı çalışmalarla dikkat çeken BOSİAD’ da başkan değişti. Abdullah Bayrak’ın yerine derneğin kurucu üyelerinden Rasim Çağan geldi. Genel Kurul’da derneğin adındaki ‘İş Adamları’ ifadesi ‘İş İnsanları’ olarak değiştirildi.

Türkiye’nin ilk organize sanayi bölgesi olan Bursa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki sanayicilerin bünyesinde olduğu BOSİAD’ın 5. Olağan Genel Kurulu’nda Abdullah Bayrak bayrağı Rasim Çağan’a devretti.

BTSO-Bursa OSB yönetim binasının çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen Genel Kurula; BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur, Bursa OSB Başkanı Hüseyin Durmaz, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri ile bölge sanayicileri katıldı.

Genel Kurul’un açılışında konuşan Abdullah Bayrak, “İki yıl boyunca ortaya koyduğumuz enerji ile Bursa OSB’nin sorunlarının çözümüne katkı koyarak, bölgemiz sanayicilerinin yanında olmaya çalıştık. Ülkemize, Bursa’mıza, bölgemize ve değerli sanayicilerimize fayda sağlayacak projelere imza atmak için gayret gösterdik. Özellikle eğitim alanında yoğun çabalarımız oldu. Mesleki ve Teknik Eğitimi özendirmeye yönelik rap müzik ve klip çalışmamız büyük ses getirdi. Milli Eğitim Bakanımız arayıp tebrik etti ve yönetimi Ankara’ya davet etti. Yeni yönetime bu alanda çok iş düşecek. Yeni göreve gelecek arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Birlikte güzel işler yaptığımız yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

OSB’nin sosyal yönü olacağız

Yeni Başkan Rasim Çağan da Genel Kurul sonrasında yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Öncelikle bizi bu göreve layık gören tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. Ben aynı zamanda BOSİAD’ın kurucu üyelerindenim. O dönemde amacımız, başarılı bir sivil toplum örgütü oluşturmak; sanayicilerin, üyelerinin ihtiyaçlarını, sorunlarını yetkili mercilere ulaştıran bir yapı ortaya koymaktı. Aradan geçen 8 yıl içinde de BOSİAD, hayata geçirdiği projelerle Bursa iş dünyasında ve sosyal hayatında çok başarılı bir konuma geldi. Abdullah Bey özellikle çok başarılı çalışmalara imza attı, çıtayı yukarılara taşıdı. Yeni dönemde de eğitim, çevre, sosyal faaliyetler önemli konularımız arasında olmaya devam edecek. Kendi şirketimde eğitime yönelik yaptığımız başarılı çalışmaları buraya da yansıtmak istiyorum. Organize Sanayi Bölgesi teknik işleri yapacak, biz onların sosyal yönü olacağız. Bu şekilde görev alacağız. En iyi şekilde üyelerimizin ihtiyaçlarını yerine getirmek için çalışacağız.”

Genel Kurul’da söz alan Bursa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz da, iki yıl boyunca gösterdiği özverili çalışmalar ve hayata geçirdiği örnek projelerden ötürü Abdullah Bayrak ve Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür etti.

BOSİAD’ın ismi değişti

BOSİAD’ın 5. Olağan Genel Kurulu’nda açılış konuşmalarının ardından Genel Kurul gündemi kapsamında tüzük değişikliğine gidilerek, derneğin isminin “Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği” olarak değiştirilmesine oy birliği ile karar verildi.

İşte yeni yönetim

Rasim Çağan Başkanlığındaki BOSİAD Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu: Mefküre Zümbülova, Meltem Turan, Gaffar İhsan İpeker, Yavuz Yiğit, Süleyman Selçuk Çelik, Tanver Emre Yılmaz, Orhan İğrek, Haluk Arslan, Onur Parseker ve Özgür Şahin.

Rekabet.Net

Haber Linki:

https://www.rekabet.net/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir