Salı , 3 Aralık 2024
Anasayfa / Etkinliklerimiz / Uludağ Üniversitesi Öğrencileri Korteks A.Ş.’yi Ziyaret Etti

Uludağ Üniversitesi Öğrencileri Korteks A.Ş.’yi Ziyaret Etti

URTEB’den öğrencilere Korteks gezisi

 

Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Topluluğu öğrencileri, Uluslararası Rekabet ve Teknoloji Birliği (URTEB) tarafından gerçekleştirilen programda Korteks fabrikasını ziyaret etti.

 

Serbest rekabetin koruması ve haksız rekabetin önlenmesinin yanında, rekabet kavramının toplumun tüm kesimlerince doğru bir şekilde anlaşılması için çalışmalarını sürdüren URTEB, özellikle üniversite gençliğinin rekabetin mantığını ve rekabet kültürünü öğrenmesi için de faaliyetlerini sürdürüyor. Bu kapsamda, düzenlenen programda Bursa OSB’deki Korteks fabrikasını ziyaret eden Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Topluluğu öğrencilerinden oluşan 26 kişilik öğrenci grubuna, dünyanın en büyük iplik üreticilerinden biri olan Korteks fabrikasında yapılan ürünler, üretim aşamaları ve ihracat yapılan ülkeler hakkında bilgiler verildi.

“ÜNİVERSİTELERİMİZE YATIRIM TAPMAK İSTİYORUZ”

Programda konuşan URTEB Genel Başkanı Ahmet Özenalp, “Biz rekabetin önemini ve gerekliliğini üniversitelerimizle birlikte yürütmek istiyoruz. Rekabet sanayi ve ticaret dünyasını fazlaca ilgilendiren bir konu, ancak iş dünyasını rekabetle ilgili bilgilendirebileceksek bunun için en iyi kaynak sizlersiniz. Çünkü sizler okulunuzu bitirdiğiniz iş dünyasına katılacaksınız. Bunun için sizlere yatırım yapmak istiyoruz. Rekabet hukuku ve bilgisi henüz işletmelerde tam manasıyla oturmuş değil. Eğer bu konuda kendinizi yetiştirebilirseniz, rekabet ihlalleri ile ilgili bir bölümün başına geçme imkânınız bile olacaktır. Ülke olarak rekabet edebiliyorsak varız. Bu yüzden üniversitelerimizde rekabet kulüpleri ve topluluklarının kurulmasını çok önemsiyoruz” dedi.

Korteks’in 2000’e yakın çalışanıyla Avrupa ve Orta Doğu’nun en büyük entegre ve inovatif polyester iplik üreticisi ve ihracatçı olduğunu belirten Korteks İnsan Kaynakları Grup Müdürü Ali İhsan Erdoğan da, Türkiye’nin polyester iplik üretiminin yüzde 79’unu tek başına karşıladığını söyledi. Erdoğan, 250 milyon dolar cirosu bulunan şirketin 60’a yakın ülkeye ihracat yaptığını da ifade etti.

Öğrencilerin merak ettikleri konular hakkında yetkililere sorular yönelterek, kariyer planları hakkındaki düşüncelerini de paylaştığı programın sonunda öğrencilere birer sertifika da verildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir