Cumartesi , 23 Kasım 2024
Anasayfa / Etkinliklerimiz / Üniversitelerde Rekabet Toplulukları Kurulması

Üniversitelerde Rekabet Toplulukları Kurulması

19 Eylül 2016

 

URTEB’den üniversiteler

rekabet kulüpleri kurun önerisi

 

URTEB Genel Başkanı Ahmet Özenalp, “Uluslararası rekabet savaşlarında ülke olarak geri kalmamak için üniversite gençliğimizin şimdiden rekabetin mantığını, doğru rekabeti ve haksız rekabet yapmamayı öğrenmeleri gerekiyor” dedi.

 

Uluslararası Rekabet ve Teknoloji Birliği (URTEB) yeni dönem çalışmalarına başladı. Rekabet kavramının sadece sanayi ve ticaret alanında değil, toplumun tüm kesimlerince doğru şekilde anlaşılması gerektiğini söyleyen URTEB Genel Başkanı Ahmet Özenalp, “Bu dönemde üniversitelerde rekabet kulüplerinin kurulmasını teşvik etme amacıyla üniversitelerimize birer mektup gönderiyoruz. Eğer biz rekabetçi bir toplum yetiştiremezsek gelecekte bunun olumsuz etkilerini maalesef göreceğiz. Önce ülke içerisinde sanayicimizin, ihracatçımızın ve tüm kesimlerin doğru bir rekabet yapabilmesini sağlamalıyız ki uluslararası rekabette geri kalmayalım. Bu işe üniversitelerden başlayalım istedik. Fakat bunu bir hayat biçimi haline getirerek daha sonra liselere hatta ilkokullara bile taşımak zorundayız. Uluslararası rekabet savaşlarında ülke olarak geride kalmamak için bu adımları atmamız şart. Gelecekte birer işadamı, bürokrat, sanayici, işletmeci, genel müdür… olacak üniversiteli gençlerimizin rekabetin mantığını, doğru rekabeti ve haksız rekabet yapmamayı öğrenerek bu yola çıkmaları gerektiğine inanıyoruz” dedi.

20 AYRI ÜNİVERSİTEYE GÖNDERİLDİ

URTEB tarafından Uludağ Üniversitesi başta olmak üzere 20 farklı üniversitesinin hukuk, iktisat ve işletme fakülteleriyle rektörlüklerine rekabet kulüplerinin kurulmasının teşvik edilmesini öneren mektubun içeriğinde şu bilgiler yer aldı:

“15 Temmuz 2016 tarihinde, doğrudan milli varlığımıza kast için planlanan kalkışma Türk Milletinin kararlı direnişinin neticesinde bertaraf edilmiştir. Bütün hain oyunlar, Aziz Türk Milletinin rekabet gücünün kırılmasına, yok edilmesine dönük haince bir planın uygulanmasıdır.

Ekonomide, ticarette, sanayide, eğitimde, sağlıkta, özetle tüm kurumlarımızda ama özellikle de bağımsızlığımızın tek güvencesi olan silahlı kuvvetlerimizde, polis teşkilatımızda, rekabet gücümüzü eskisinden daha güçlü hale getirmek zorundayız.

Milli tüm kurumlar bu iş için seferber olmalıdır. Türk Milleti ezici bir rekabet üstünlüğü ile milletler camiasında varlığını pekiştirmek zorundadır. Bunun bir tek yolu vardır; çok çalışmak ve milli rekabet gücümüzü eskisinden daha güçlü hale getirmektir. Bu nedenle, Uluslararası Rekabet ve Teknoloji Birliği Genel Merkezi (URTEB) olarak bir dizi önlemi hayata geçirme kararı almış bulunuyoruz. Her Türk vatandaşı eskisinden daha çok çalışmak ve bu hain kalkışmanın verdiği zararı, ülkemizin hemen telafi etmesi için üzerine düşeni yapmak zorundadır.

Uluslararası Rekabet ve Teknoloji Birliği kısa adıyla URTEB, ticaret ve sanayinin bilimsel ve teknolojik temellerini oluşturmak, teşebbüsler arasındaki rekabetin korunması ve haksız rekabetin önlenmesi amacıyla Bakanlar Kurulu’nun 12 Mart 2002 tarihli kararı ile kurulmuştur. Üzerimize düşeni yapmak için sanayide ve ticaret hayatına dönük çalışmalarımız uzun zamandan bu yana devam ediyordu. Birliğimiz, rekabet kültürünün gelişmesi için haksız rekabet ile mücadele, konferans, seminer, eğitim çalışmaları, kurum ve kuruluşlarla işbirlikleri ve benzeri çalışmalar gerçekleştirmektedir. Amacımız, toplumun geleceğine şekil verecek olan üniversiteli öğrencilerimiz ile gerçekleştireceğimiz rekabet faaliyetlerini rekabet kulüpleri içinde sürekli hale getirmektir.

Şüphesiz bu çalışmaların en önemlisi üniversitelerimizde geleceğimizin temsilcisi olan gençlerimizi rekabet hayatına hazırlamak için başlatacağımız çalışmalar olacaktır. Bunun gerçekleştirilebilmesi, rekabet kültürünün tanıtılması ve bu alanda bilincin geliştirilmesi için üniversitenizde “Rekabet Kulübü”nün kurulması önem arz etmektedir.

Başlangıçta hukuk, iktisat, işletme fakültelerinde veya takdir edeceğiniz diğer dallarda rekabet kulübü kurulması için işbirliğinizi bekliyoruz. Bu sebeplerle, üniversiteniz ile çalışmalar yapmayı, Aziz Milletimizin geleceğinin temsilcisi gençlerimizi, rekabet kültürünün tüm donanımlarıyla yetiştirmeyi görev biliyoruz. Bu konuda Sayın Rektörlüğünüzün işbirliğini desteğini bekliyor, çalışmalarınızda başarılar diliyor, saygılar sunuyorum.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir