Üniversite-sanayi işbirliğinde Türkiye’de ilk olarak Uludağ Üniversite’sinde hayata geçirilen ve bu yılın ilk aylarında faaliyetlerine başlayan Rekabet Merkezi sadece üç ayda yüzlerce öğrencinin hayatına dokundu.
Rekabet ve teknoloji alanında son zamanlarda adını sık sık duyuran URTEB (Uluslararası Rekabet ve Teknoloji Birliği) tarafından üniversite-sanayi işbirliği ile öğrencileri iş hayatına girmeden önce rekabet ortamına hazırlamak amacıyla Uludağ Üniversitesi İİBF’de açılan Rekabet Merkezi, yaz dönemi boyunca da öğrencilere destek vermeye devam edecek.
Çalışmaları ile Türkiye’ye örnek olan merkezin üç ayda gerçekleştirdiği faaliyetleri ile;
25 öğrenci, “Hangi Departmana aitsin?” etkinliği kapsamında, daha mezun olmadan şirketlerin yapısını ve departmanlarını tanıyarak kendi yeteneklerine ve ilgi alanlarına göre yer alabilecekleri bölümleri belirleyebilme şansı yakaladı.
65 öğrenci, “Mentörlük Buluşmaları” etkinliği ile iş dünyasının üst düzey temsilcileriyle bir araya gelerek, mentörlerinden sektör ile ilgili pek çok bilgi ve deneyimi dinleme fırsatı yakaladı.
7 öğrenci, henüz mezun olmadan yerinde ve tıpkı gerçek gibi bir iş görüşmesigerçekleştirerek mülakat heyecanını tatma fırsatı yakaladı ve kariyerinin ilk adımını attı.
10 öğrenci, dış ticaret alanında eğitim aldı ve bu alanla ilgili sunumlar gerçekleştirdi.
20 öğrenci, “İdeal CV nasıl olmalı?” etkinliğine katılarak, CV yazma ve mülakat teknikleri eğitimi aldı.
7 öğrenci, DLSR Kamera eğitimi alarak, profesyonel fotoğrafçılığa ilk adımı attı.
90 öğrenci, Bursa Organize Sanayi Bölgesi ve çevresindeki çeşitli firmalara ziyaretgerçekleştirerek yerinde eğitim aldı.
20 öğrenci, toplumsal cinsiyet eşitliği alanını tanıdı ve bu konuda farkındalık yaratacak çeşitli çalışmalar yaptı.
30 öğrenci, gerçekleştirdiği çeşitli sosyal sorumluluk çalışmaları ile vicdanlı ve yaşadığı topluma faydalı biçimde hareket eden gençliğin önemli bir örneğini ortaya koydu. Bu çalışmalardan ikisi Bursa’da bulunan Hacı Mehmet Zorlu Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi öğrencileri ile gerçekleştirilerek özel çocuklara ve onların ihtiyaçlarına dikkat çekildi.
Rekabet Merkezinde gerçekleştirilen tüm etkinliklerde bulunan, aktif olarak çalışan ve etkin bir şekilde görev alan gönüllü 10 öğrenci, staj hakkı kazandı. Böylece kariyer yolunu keşfetmenin ve profesyonellerle iletişim kurmanın ilk adımını attı.
Farklı zamanlarda ve farklı bölümlerden katılan birçok öğrenci ile de Blockchain, Dijital Pazarlamave Sıfır Atık konuları ile ilgili “Girişimcilik Masaları” oluşturuldu ve yeni fikirlerin ortaya çıkarılmasına destek verildi.
Yaz tatilini verimli geçirmek isteyen öğrenciler için ise Temmuz ve Ağustos aylarındaAR-GE ve Fikir Atölyeleri oluşturuldu.
Gelecek dönem faaliyetlerinden biri de oluşturulan proje yazma ekibi ile de “AB Proje Yazma Eğitimleri” hayata geçirilecek. Bu eğitim sonunda öğrenciler, proje yazabilme yetisi, uluslararası alanda proje yazabilme fırsatı ve proje kapsamında yurtdışına çıkabilme fırsatı yakalamış olacaklar.
https://www.facebook.com/rekabetmerkezi/
https://www.linkedin.com/company/rekabetmerkezi/
Rekabet.net