Perşembe , 26 Aralık 2024
Anasayfa / Manşet / Rekabet Merkezi’nin altın yılı!

Rekabet Merkezi’nin altın yılı!

Önemli iş insanlarının katılımı ile açılan Rekabet Merkezi, öğrencilerin iş hayatına atılmadan önce meslekte nelerle karşılaşacağına dair birçok proje düzenledi. Bu doğrultuda öğrencilere geleceğe atılmaları için birçok kolaylık sağladı. Öğrenciler yurt içi ve yurt dışında birçok fabrikayı yerinde gezerek sanayicilerde bilgi alma şansına sahip oldu. Bunun dışında onlarda etkinlik düzenleyen Merkez, sadece bir yılda yüzlerce gönüllüye ulaştı.

REKABET MERKEZİ 2019’ DA “MERHABA” DEDİ! 

Uluslararası Rekabet ve Teknoloji Birliği (URTEB) Rekabet Merkezi Eğitim Salonu Uludağ Üniversitesi öğrencilerine yönelik pek çok alanda faaliyet göstermek üzere, 25 Şubat 2019 tarihinde açıldı. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde gerçekleştirilen açılış törenine BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur, Bursa OSB Başkanı Hüseyin Durmaz, URTEB Genel Başkanı Ahmet Özenalp, BUSİAD Başkanı Ergun Hadi Türkay, BOSİAD Başkanı Rasim Çağan, Uludağ Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr Yusuf Ulcay, sanayiciler, üniversite akademik personeli ve çok sayıda öğrenci katıldı.

İLK KONUK BAŞKAN AHMET ÖZENALP 

Üniversite öğrencileriyle sanayiciyi ve iş dünyasını buluşturarak karşılıklı etkileşim ve fayda sağlamayı hedefleyen URTEB faaliyetlerine çok hızlı başladı. Bu kapsamda “Mentörlük Buluşmaları” etkinliği düzenleyen Rekabet Merkezi’nin ilk konuğu, URTEB Genel Başkanı Ahmet Özenalp oldu.

BOSB’DA GEZİ 

Rekabet Merkezi açıldığı günden itibaren öğrencilerin gelişime katkı sağlamak için her türlü etkinliğe imza atmaya devam etti. Rekabet Merkezi öncülüğünde öğrenciler Bursa Organize Sanayi Bölgesi (BOSB)’ni tanıma fırsatını elde etti. Bölgede yer alan tesisleri yakından inceleyen öğrenciler, tesis yetkililerinden de bilgi aldı.

İŞ GÖRÜŞMELERİNE HAZIRLIK 

İpeker Tekstil A.Ş. İnsan Kaynakları Departmanı işbirliği ile gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler gerçek bir iş görüşmesine tanık oldu. Böylece öğrenciler öğrenim hayatları süresince ve mezun olduktan sonraki süreçte karşılaşacakları muhtemel iş görüşmesi hakkında bilgi sahibi oldu.Yine aynı yıl içerisinde Rekabet Merkezi İnsan Kaynakları Ekibi, SİNTA A.Ş İnsan Kaynakları Müdürü Işık Tümer’i Rekabet Merkezi’nde ağırladı. İdeal cv nasıl olmalı, iş görüşmelerinde nelere dikkat edilmeli? konusunda gençlere uzun soluklu bir eğitim verildi.Bu konuyla alakalı diğer bir etkinlik Korteks Mensucat San. Ve Tic. A.Ş. ile birlikte düzenlendi. İş Görüşmesi etkinliği ile öğrenciler daha mezun olmadan, iş başvurularında neler yapmaları gerektiği, mülakatlarda nasıl cevap vermeleri konusunda tecrübe kazandı.

MENTÖRLÜK BULUŞMALARI

Mentörlük buluşmasının ikinci konuğu İPEKER Tekstil A.Ş. YK Başkanı İhsan İpeker oldu. URTEB Rekabet Merkezi Eğitim Salonu’nda gerçekleşen buluşmada, Uludağ Üniversitesi’nde öğrenim gören 12 öğrenci, İpeker’den merak ettiği konular hakkında bilgi alma şansına sahip oldu.

Rekabet Merkezi, Mentörlük Buluşmaları programının üçüncüsünü Uluslararası Patent Birliğinin de kurucuları arasında olan N. Coşkun İrfan ile gerçekleştirdi.URTEB Rekabet Merkezi’nin düzenlediği Mentörlük buluşmaları programının sıradaki konuğu Sun Group A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sühendam Urbay oldu.

Devam eden eğitimler kapsamında Avrupa’nın en büyük entegre ve inovatif polyester iplik üreticisi Korteks’in Genel Müdürü Barış Mert, Rekabet Merkezi’nin düzenlediği bir diğer programın konuğu oldu.Üniversite öğrencilerinin mezun olmadan önce, iş hayatına kolaylıkla adapte olabilmelerine dikkat eden Rekabet Merkezi bu kez BOSİAD Başkanı ve Rudolf Duraner Genel Müdürü Rasim Çağan’ı ağırladı.

KADINLAR GÜNÜ UNUTULMADI

Seger Korna A.Ş. Genel Müdürü Tülin Tezer, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Özel programında URTEB Rekabet Merkezi’nin konuğu oldu.

KORTEKS’DE EĞİTİM GEZİSİ

Rekabet Merkezi öncülüğünde, 40 kişiden oluşan öğrenci grubu, dünyanın en büyük iplik üreticilerinden biri olan Korteks fabrikasında yapılan ürünler, üretim aşamaları ve ihracat yapılan ülkeler hakkında bilgi sahibi oldu.

DEPARTMAN VE YETENEK TESPİTİ PROGRAM

Gerçekleştirilen program kapsamında, Rekabet Merkezi gönüllüleri daha mezun olmadan şirketlerin yapısını ve departmanlarını tanıyarak kendi yeteneklerine ve ilgi alanlarına göre yer alabilecekleri bölümleri belirleyebilme şansı yakaladı.

SIFIR ATIK KAMPANYASI 

Rekabet Merkezi Gönüllüleri, Uludağ Üniversitesi’nde geri dönüşüm kutusu eksikliğini gidermek için çalışma başlattı. Öğrenciler, R

ekabet Merkezi Eğitim Salonu’nun da bulunduğu İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne çok sayıda geri dönüşüm kutusu getirdi.

SOSYAL SORUMLULUK ÇALIŞMALARI 

Rekabet Merkezi Sosyal Sorumluluk Ekibi Yıldırım Belediyesi Hacı Mehmet Zorlu Özel Eğitim Mesleki Okulundaki özel öğrencilerle buluşarak keyifli bir etkinlik gerçekleştirdi.

Düzenlenen ikinci etkinlikte ise Rekabet Merkezi’nin gönüllü öğrencileri Otizmli ve hafif, orta, ağır düzey zihinsel yetersizliği olan öğrencilerle bir araya geldi. Gönüllüler çocuklarla, boyamalar yapıp, oyunlar oynayarak onların keyifli bir gün geçirmesini sağladı.

DIŞ TİCARETTE PAZAR ARAŞTIRMASI EĞİTİMİ

Rekabet Merkezi, bu kez öğrenciler ile Dış Ticarette Pazar Araştırması konusunda deneyimli bir ismi birleştirdi. Esin Özgür’ün 10 yılı aşkın dış ticaret deneyimini dinleyen gençler, dış ticaret ve iş hayatına dair birçok bilgi edindi.

STAJ HAKKI

Rekabet Merkezi tarafından başlatılan staj programları ilk meyvesini verdi. Bu kapsamda 12 gönüllü öğrenci Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ve Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren firmalarda çeşitli alanlarda staj hakkı kazandı.

“ZİRVEYE EŞİT ADIMLARLARLA” SÖYLEŞİSİ”

Öğrencilerin çalışma hayatını erken tanımalarına önem gösteren Rekabet Merkezi, konuyla ilgili faaliyetlerini hız kesmeden sürdürdü. Bu doğrultuda öğrenciler, BUİKAD (Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği) Kurucu Başkanı ve Esperto Executive Search kurucusu Selma Çetinkaya Türker ile iş dünyasında kadının rolü ve kariyer yolculukları konulu söyleşi gerçekleştirdi.

CREATİVE MEDYA EĞİTİMİ  

Günümüz teknolojik gelişmelerini de yakından takip eden Rekabet Merkezi bu konuya da çok önem verdi. En çok kullanılan iletişim aracı sosyal medya ile ilgili “Creative Medya Eğitimi” düzenleyen Rekabet Merkezi’nin konuğu Bravo Works firmasının kurucusu Çağrı Çankaya oldu. Eğitimde, medyanın yaratıcı bir şekilde nasıl yönetilebileceği sorusuna cevap arandı. Medyanın doğru stratejiler belirlenerek kullanılması için gerçekleştirilen eğitimde gönüllü öğrencilerin “Medyayı nasıl kullanmalı ve yönetmeliyiz? Bilinilirliği nasıl arttırabiliriz?” gibi soruları da yanıtlandı. Dijital dünyaya sırtını dönmeyen Rekabet Merkezi bu konuda etkinliklerine devam etti. Dijital Dünyada İtibar Yönetimi başlığı altında PRWEST Global Consulting Kurucusu ve BursadaBugün Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Yılmaz’ı ağırlayan Rekabet Merkezi “Dijital Dünyaya” ışık tuttu. “Sosyal medya ve algı yönetimi” konulu bir sunum gerçekleştiren Yılmaz, “Kriz anları nasıl yönetilmeli? Kişiler ve markalar açısında itibarın önemi nedir? Olumlu itibar nasıl oluşturulur? gibi başlıca konularda bilgi verdi.

AVRUPA’DA STAJ FIRSATI 

Öğrencilerin eğitim hayatını oldukça önemseyen URTEB, bu konuda iki öğrencinin Avusturya’nın Linz kentinde staj yapmasına ön ayak oldu. Sivil toplum eğitimleri, AB-Türkiye ilişkileri, özel sektörde istihdam eğitimleri gibi programlarla eğitim almaya başlayan öğrenciler, bunların yanı sıra dünyanın farklı yerlerinden gelen gönüllüler ile eğlenceli aktivitelere katıldı. Farklı kültürlerle etkileşim sağlayan öğrenciler, aynı zamanda ülkemizin kültürel zenginliklerini de diğer ülkelerden gelen gönüllülere tanıtılırken yabancı dil konusunda da kendilerini geliştirme imkânı buldu.

PATENT EĞİTİMİ

Rekabet Merkezi Dış Ticaret Ekibi, markalaşma, patent, buluş, telif hakları öğrencileri bilgilendirmek amacıyla Patent eğitimi düzenledi. Programın konuğu Destek Patent bünyesinde Patent Vekili olarak görev yapan Zehra Kölük oldu. Kölük’ün verdiği bilgiler ışığında öğrenciler markalaşma sürecine dair fikir sahibi edindi.

BRAND MARKS: TOFAŞ

TOFAŞ A.Ş. ile ortak düzenlenen “Brand Marks” programı ile seçilen 30 öğrenci ilgili firmayı yakından tanıma şansına sahip oldu. Programda işe alım süreçleri hakkında bilgi sahibi olan öğrenciler, TOFAŞ A.Ş. özelinde otomotiv sektörünün farklı açılardan ele alınması gibi konularda da bilgi sahibi oldu. Altışar öğrenciden oluşan her grup, tüm direktörlerle sırayla görüşme sağlayıp, belirtilen konsept dahilinde tüm sorularına yanıt imkanı buldular. Ayrıca TOFAŞ tarafından, bu programa özel hazırlanan QR kod ile öğrenciler CV’lerini değerlendirilmek üzere yükleme şansı elde ettiler.

VESTEL CİTY MANİSA GEZİSİ  

Rekabet Merkezi’nin gönüllü 45 öğrencisi Türkiye’nin en büyük endüstri kompleksi olan Vestel City’i yerinde görme fırsatı yakaladı. Gönüllü öğrenciler, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu ile tanışma şansına da sahip oldu. Büyük ve donanımlı bir fabrikada işleyişin nasıl olduğunu öğrenen öğrenciler, bu işleyişte her bir görevin önemini ve yaşanan zorlukların çözümlerini de birinci ağızdan öğrendi.

DIŞ TİCARET TURGUALİTY EĞİTİMİ 

Rekabet Merkezi, emekli Gümrükler Başmüdürü Mehmet Kut’un katılımıyla Turquality Eğitimi gerçekleştirdi. Gönüllü öğrenciler eğitim boyunca yurtiçi marka bilincine sahip olma, kurumsallaşma ve ihracat süreçlerinin nasıl desteklediğini öğrendi.

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ

Rekabet Merkezi’nin diğer bir eğitimi iş hayatında hayati önem taşıyan İş Sağlığı Ve Güvenliği ile ilgili oldu. Eğitimde, iş kazaları, iş kazalarının önlenmesi, günlük hayatta kazaların önlenmesi gibi konularla öğrenciler bilinçlendirildi.

BUSİNESS ACADEMY’19 

ekabet Merkezi’nin 2019 yılında gerçekleştirdiği son etkinlik start-up eğitim programı oldu. Business Academy’de beş farklı oturum gerçekleştirilen eğitimde, İş Hukuku, Kişisel Verilerin Korunması, İnsan Kaynakları, Finans, Ar-Ge başlıkları altındaki sunumlarda öğrenciler önemli bilgiler edindi. İnteraktif bir şekilde ilerleyen eğitimin sonunda ise öğrenciler girişim fikirlerini de tartıştı.

 

Rekabet.net

Bir cevap yazın