Perşembe , 10 Ekim 2024
Anasayfa / Manşet / “URTEB’TE 2020 NASIL GEÇTİ? İŞTE BİRLİĞİMİZİN BİR YILLIK KARNESİ!”

“URTEB’TE 2020 NASIL GEÇTİ? İŞTE BİRLİĞİMİZİN BİR YILLIK KARNESİ!”

Uluslararası Rekabet ve Teknoloji Birliği (URTEB) Genel Başkanı Ahmet Özenalp, birlik tarafından gerçekleştirilen proje ve faaliyetler hakkında bilgi verdi. 2020 yılını pandemi şartlarını da dikkate alarak yoğun ve etkili bir şekilde geçirdiklerini ifade eden Özenalp; “2021 yılında da çalışmalarımıza, yeni projelerle hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.

“URTEB’DE 2020 NASIL GEÇTİ? <br> İŞTE URTEB’İN BİR YILLIK KARNESİ!”


1 SORU – 1 UZMAN

URTEB’in bir yıllık çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Ahmet Özenalp, ilk olarak “1 Soru/1 Uzman” projesiyle ilgili konuştu. Özenalp; “Bazı projelerimizi yüz yüze yapmak üzere planlamıştık. Ancak pandemi şartları buna izin vermeyince dijital ortama yöneldik” dedi. ‘1 Soru-1 Uzman’ adlı projenin de bu şekilde hazırlandığını kaydeden Özenalp, şöyle konuştu;” Projemiz, iş dünyası temsilcilerinin, gençlerin sorularına video görüntüleri ile yanıt vermesi ile başlatıldı. Kampanyaya pek çok firma temsilcisi katılım gösterdi. Videolar, Rekabet Merkezi Projesinin sosyal medya hesaplarından paylaşıldı”.

STAJYER EĞİTİMİ

URTEB olarak stajyer öğrencilere ayrı bir önem verdiklerinin altını çizen Özenalp; “Temmuz ve Ağustos aylarında birliğimizde 4 stajyer öğrenci göreve başladı. Stajyerler, Rekabet Merkezi sosyal medya hesaplarının yeni yıl için tematik olarak hazırlanması, içeriklerin güncellenmesi ve takipçi sayılarının arttırılması üzerinde çalıştılar” dedi. Stajyer öğrencilerin, gerçekleştirilebilecek programlar için alanında yetkin kişilerden ve interaktif programlardan oluşan bir data oluşturduklarını da vurgulayan Özenalp; “Staj programı sonunda öğrencilere referans mektubu verildi” dedi.

SENİNLE ENGELSİZİM

Özenalp, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Rekabet Merkezi kapsamında başlatılan ‘Seninle Engelsizim Projesi’, engelli bireyler için hayatın her alanında fırsat eşitliğini sağlamak, çalışma ve sosyal yaşam koşullarını dönüştürebilmek, onların hayatın her alanında daha etkin rol alabilmelerine katkıda bulunmak gibi amaçlarla çalışmalarına başladı. Bu kapsamda Bulgaristan’da hayata geçen ve partnerlik yaptığımız Avrupa Birliği projesi ile 14 Ağustos-1 Eylül 2020 Tarihlerinde 5 engelli genç ve 5 refakatçi, Bulgaristan’a Türkiye’yi temsilen gönderildi. Engelli bireyler diğer ülke katılımcılarıyla bir araya gelerek el becerileri atölyeleri, spor çalışmaları, seminerler, kitap okuma gibi birçok faaliyetin içinde yer aldı.”

URTEB SANAYİCİYİ DİNLİYOR

Sanayicilere katkı sunmak amacıyla başlatılan proje hakkında da bilgi veren Özenalp, “Kentimiz sanayicilerinin yaşadığı problemleri gündeme getirmek ve bu problemlerin çözümüne katkıda bulunmak hedefiyle bu projeyi başlattık” dedi. Proje kapsamında sanayicilerin, iş hayatında karşılaştıkları problemleri birliğe ilettiklerini ifade eden Özenalp, elde edilen verilerin değerlendirilerek çözüme kavuşturulması için birlik tarafından gerekli çalışmaların sürdürüleceğini söyledi.

YURT DIŞI FIRSATI

Avrupa Gönüllü Hizmeti kapsamında gerçekleştirilen Avrupa Birliği (AB) projesinin partneri olduklarını ve gençlerin yurtdışı tecrübesi edinmesine aracılık ettiklerini belirten Özenalp, proje partnerliği kapsamında farklı zaman dilimlerinde 6 gencin Bulgaristan’a gönderildiğini kaydetti.

Bu konu hakkında daha detaylı bilgi veren URTEB Genel Sekreteri Enes Uçak ise; “2 genç arkadaşımızın Malta’ya ve 1 arkadaşımızın da Romanya’ya gönderilmesi için anlaşma sağlandı” dedi.

GENÇLERE EĞİTİM

Rekabet Merkezi kapsamında başlatılan ‘101 Eğitim’ adlı proje hakkında konuşan Özenalp, “Bu proje, Rekabet Merkezi Gönüllüleri’nin yararlanabileceği, her biri başlangıç seviyesinde olan eğitimlerden oluştu. 101 Eğitim Projesi online platformlar üzerinden gerçekleşti. Projedeki oturumların her birinde dış ticaret, insan kaynakları, satış/pazarlama, bilgi teknolojileri ve finans başlıkları altında toplam 21 oturumda eğitim verildi. Projenin hedefi gençlerin çalışma hayatına bilgili ve donanımlı bir şekilde hazırlanmalarına destek olmaktı. Projeye yurtiçi ve yurtdışından eğitmenler katıldı. Bu proje ile birliğimizin gençlere verdiği alan eğitimleri tek çatı altında toplandı” ifadelerini kullandı.

REKABET ELÇİLERİ

Birliğin gençlik alanındaki çalışmalarını yaygınlaştırmak amacıyla üniversitede bölüm temsilcileri belirlediklerini söyleyen Özenalp, “Rekabet Elçileri’ adını alan gençler, URTEB’in ve Rekabet Merkezi’nin çalışmalarını kendi bölümlerde duyurarak bilinirliği arttırmaya yönelik çalışmalar yaptı. İlgili temsilciler ayrıca kendi alanlarıyla ilgili proje hazırlık ve tekliflerinin ulaştırılması yönünde de rol aldı. İlk etapta 10 farklı bölümde bölüm temsilcisi belirlenmiş olup ilerleyen süreçte diğer bölüm ve üniversitelerde de teşkilatlanma çalışmaları yürütülecek” dedi.

SOSYAL YENİLENME

Sosyal medya platformlarında kurumsal kimlik çalışmalarına ağırlık verdiklerini belirten Özenalp, “Birliğimiz tarafından gençlerin fikir ve projelerine erişim sağlamak amacıyla sosyal medyada hazırladığımız formlarla gençlerden nitelikli proje fikirlerinin toplanması sağlanmaya başlandı. Hesabımızın bulunmadığı sosyal medya ağlarında resmi hesaplar oluşturuldu. Mevcut sosyal ağlarda bulunan birliğimiz sayfalarında, kurumsal bir görünüm sağlamak adına gerekli düzenlemeler yapıldı” şeklinde konuştu.

WORKSHOPLAR

Yeni uygulamalar hakkında da bilgi veren Genel Sekreter Enes Uçak, ”Rekabet Merkezi gönüllülerine yönelik gerçekleştirilen workshoplarla birlikte yüzlerce genç, LinkedIn sosyal ağının kullanımı ve yönetimi, profil oluşturma, etkin networking konularında uygulamalar yaptı. Ayrıca bir başka workshop ile MS Excel programında yeni bilgi ve uygulamalarla yeteneklerini geliştirdiler” dedi.

“PERSPEKTİF”

Birlik tarafından hayata geçirilen yeni projelerden bir tanesi de Perspektif… Bu programla mevcut gündem ve tartışmalardan uzakta ve gençliğin gerçek gündemi olması gerektiği düşünülen konularda söyleşiler serisi başlatıldığını söyleyen Uçak; “Programa pek çok sektörden konuşmacı dahil oluyor, bu anlamda da gençlerin ilgisi yoğun” dedi.

MÜLAKAT SİMÜLASYONLARI

Rekabet Merkezi gönüllülerinin öğrenim hayatları süresince ve mezun olduktan sonraki süreçte karşılaşacakları muhtemel iş görüşmelerine hazır hale gelmeleri, özgüven kazanabilmeleri ve yetenekleri doğrultusunda doğru alana yönlendirilmelerini sağlamak amacıyla mülakat simülasyonları da gerçekleştirildi. Sektörden temsilcilerin, gerçeğe yakın bir mülakatı online olarak uyguladığı programlarda gençler eksiklerini farkederken bu heyecanı da deneyimlemiş oldu.

HABER: Rekabet.net 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir